Vaikka lähes joka toinen päivä julistan tämän vuoden huonoksi, joka toinen päivä se on hyvä! Tänään ynnäilin liikuntasuoritusten loppusummia, ja tähän mennessä kaikista terveysvaivoista huolimatta olen saanut tehtyä 241 liikuntasuoritusta, yhteensä 214 liikuntatuntia, kuljettua aktiivimatkaa noin 1000 km.  Eli ei vuosi liikunnallisesti kuitenkaan huono ollut, vaikka aikaa on palanut terveysvaivojen hoidossa.

Vuosi on ollut muutosten vuosi, niin kotona kuin töissä ja kavereiden/ ystävien keskuudessa. Monet vanhat kuviot ovat saaneet mennä, ja nyt kun tätä itsenäisyyspäivän iltana kirjoitan, tiedän että vuosi on ollut raskas myös monille läheisilleni. Ei niin, että vain minä olen menettänyt vuoden aikana jotain tärkeää, muutkin ovat. Sopeutuminen on yksilöllistä ja kaikki vaikeudet vievät meitä lähemmäksi omaa itseämme, vaikeuksien kautta tutustumme itseemme. 

Vaikeinta on hyväksyä ajan rajallisuus myös oman itsensä kohdalla. Ikää tulee eikä voi välttyä myös erilaisilta vaivoilta, pitää opetella luopumaan, mutta ei kuitenkaan liian helposti periksi antaen.  

Jos en vaikka enää tänä vuonna kirjoita, kiitän teitä rakkaat ystävät! Olette kulkeneet rinnalla tämän vaikean vuoden, toivotaan ensi vuodelle jotain uutta. Itse aloin pohdiskella liikuntasuorituksia, mihin voisi luontevasti liittää Suomi💯 -  teeman - sata Mustavuori nousua, 100 suo kilometriä jne...